Roelien de Lange

Roelien de Lange, geboren in 1949, studeerde in 1970 Cum Laude af aan de Kunstacademie en deed een aanvullende studie aan de Antroposofische kunstacademie voor docenten in Járna, Zweden. Als kunstenares is zij vooral bekend door haar textielkunst; zo’n 60 exposities in binnen en buitenland, tv- uitzendingen en monumentale opdrachten voor gebouwen droegen daar aan bij.
Zij woonde en reisde ca 2 jaar in Noord- Amerika waar zij bij bekende wijze indianen in de leer ging. Roelien de Lange maakte reizen naar vele werelddelen en bezocht daar wijze mensen uit oerculturen. Zij bezocht oa Alaska, Guatemala, Peru, Nieuw Zeeland, Hawai en de Himalaya’s waar zij contacten legde met sjamanen, zoals bij de Maori’s, de aboriginals en de indianen.Deze contacten gaven haar een verdieping in kunst, werk en leven.
Van 1975 tot 1985 verbleef zij veel op de Global University in Findhorn, Schotland en deze plek werd een inspiratiebron in haar leven. Zij volgde trainingen in oa Groepsdynamica, kunstzinnige therapie en Art & Healing.Als therapeut volgde zij oa trainingen bij de Dream Dynamics Institution in New York en werkte samen met Strephen Kapplan Williams van Het Jungian Senoi Institution in Californië.
Roelien richtte het cursuscentrum de Elfenbank op, een Geestelijk Cultureel Centum waar natuur, kunst, groei en bewustzijn centraal stonden. In 15 jaar tijd hebben ca 15000 mensen trainingen gevolgd. Er ontstonden opleidingen in dromentherapie en sjamanisme die Roelien 25 jaar lang begeleidde.
Tot haar pensioen werkte zij bij Stichting Kristalpunt gaf daar workshops en jaaropleidingen.

Roelien is auteur van de boeken:

De Vuurgodin, uitgeverij Gottmer
Het Sjamaans Spiegel Orakel, uitgeverij Koppenhol
Rituelen bij Mijlpalen in het leven, uitgeverij Ankh- Hermes
Gaya’s kracht, uitgeverij A3 boeken.

Websites:
www.roeliendelange.nl
www.kristalpunt.nl