Gerrit Jan Keizer

Gerrit Jan Keizer (1950) is van origine klinisch psycholoog (RUU, 1979) en omgevingstechnoloog (TUE, 1988) en heeft als zodanig zeventien jaar in verschillende functies in de institutionele geestelijke gezondheidszorg gewerkt.
Na de publicatie van zijn in acht talen verschenen Paddenstoelenencyclopedie in 1996 werkte hij als mycologisch en bosecologisch onderzoeker, consulent en docent.
Hij is vertaler/bewerker van boeken over bomen en paddenstoelen en auteur en co-auteur van diverse boeken en artikelen op mycologisch en bosecologisch gebied, die hij van ruim duizend foto’s voorzag.

Daarnaast is een in twee talen uitgebrachte interactieve cd-rom van zijn hand verschenen, waarvan de Nederlandse versie integraal op zijn bij Naturalis ondergebrachte paddenstoelensite De Interactieve Paddenstoelengids: Welkom (naturalis.nl) is opgenomen.


Verder doet hij al vele jaren onderzoek naar planten, paddenstoelen en zwammen die psychoactieve stoffen bevatten en de invloed die het gebruik ervan heeft op de ontwikkeling van de wereldgodsdiensten, in het bijzonder van het vroegchristelijke geloof. De laatste jaren richt hij zich met name op de rol die de vliegenzwam heeft gespeeld in door de katholieke kerk overgenomen sjamanistische rituelen en ceremonieën.

Websites:
https://fungikeizer.weebly.com/
https://devliegenzwaminchristelijkekunst.weebly.com/
https://degeheimenvanhildegardvonbingen.weebly.com/

De verborgen boom – te bestellen bij A3 boeken.

De geheimen van Hildegard von Bingen – te bestellen bij A3 boeken.