Over ons

Niemand heeft het monopolie op de waarheid

Welkom bij Magisch Nederland; de podcast over mystieke plekken en verhalen van de Lage Landen. Wat begon met de vraag: ‘zijn er in de Lage Landen nog plekken en monumenten waar een vleugje mysterie hangt uit een ver verleden?” groeide uit van idee tot een podcast die nu Magisch Nederland heet.

De zoektocht naar deze locaties bracht ons in contact met mensen die veelal een andere visie hebben op de wereld en kosmos; een visie gebaseerd op de kennis en tradities van onze verre voorouders. Magisch Nederland wil deze mensen – druïden, natuurmagiërs, sjamanen, mystici – een platform geven om hun zienswijzen en ervaringen naar voren te brengen en te delen met geïnteresseerden.

Samen met ervaren reisgidsen zullen we locaties bezoeken waar nog een zweem van mysterie hangt en waar sommige bezoekers een bepaalde energie kunnen ervaren. Op die plekken zullen de verhalen uit het verleden verteld worden die deze plekken zo bijzonder maken. Als we niet op locatie zijn duiken we samen met interessante gasten de wereld in van verborgen geschiedenis, mystiek en esoterie. Magisch Nederland doet niet aan onderzoeksjournalistiek, waarheidsvinding en politiek, want niemand heeft het monopolie op de waarheid. Laten we beginnen met het luisteren naar de boodschappen en verhalen van onze verre voorouders.

Over mij

Er valt nog genoeg te ontdekken.

Mijn naam is Sjirk Groenevelt en met veel genoegen ben ik jullie host door Magisch Nederland. Ik ben fulltime werkzaam bij een cultureel bedrijf in Amsterdam en sinds een aantal maanden stop ik elke minuut aan vrije tijd met veel liefde in deze podcast. Van kinds af aan ben ik geïnteresseerd in geschiedenis; met name de oude beschavingen spraken -en spreken- tot de verbeelding. Sinds mijn kennismaking met Sacred Geometry werd ik mij voor het eerst bewust van de enorme kennis van Aarde en kosmos die onze verre voorouders bezaten. Sporen van die kennis vinden we in bijna alle werelddelen; zowel in de bouwwerken die zij achterlieten als in hun verhalen, verborgen in de metaforen van de mythologie.
Er valt nog genoeg te ontdekken.